Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Ζητείται νέα γενιά πολιτικών.


Mε τα μάτια της Eva's Johansson


Από  το   http://cretanpatriot.blogspot.com




Ολη η Ελλάδα και οι έλληνες, ανεξαρτήτως ιδελογικού χρώματος, υποστηρίζουν οτι η χώρα στερείται ηγετών και ηγεσίας με ειδικό βάρος στο εσωτερικό και κύρος- ακτινοβολία στο εξωυερικό. Αναρωτιούμαστε, για το πού πάμε και πού μας οδηγούν ανύπαρκτες ουσιαστικά ηγεσίες που στέκονται χάρις στην οικογενειακή τους ρίζα και στα παιχνίδια των επικοινωνιολόγων.
Χρειαζόμαστε μια νέα γενιά πολιτικών, που δεν θα έχουν ανέλθει στην εξουσία μέσα απο διαδικασίες συμβιβασμών, ύποπτων προωθήσεων, ένοχων συμφωνιών, επικίνδυνων συμμαχιών και που, κυρίαρχος στόχος τους είναι να μην ενοχλήσουν και να μη θίξουν τα κατεστημένα μεγάλα συμφέροντα, τα οποία τους στηρίζουν.
Χρειαζόμαστε μια νέα γενιά πολιτικών που θα προκύψει δημοκρατικά από πολιτικούς σχηματισμούς μιας νεώτερης δομής. Μιά νέα γενιά πολιτικών που θα υπερασπίζεται θαρραλέα καινοτόμες μεταρρυθμίσεις, θα συμβουλεύεται πρόθυμα τους ειδήμονες του αύριο.
Χρειαζόμαστε μια νέα γενιά πολιτικών που θα αλλάξουν τον πολίτη από τον προστατευτισμό και θα ανατρέψουν τα εμπόδια του "συντηρητισμού" στην έλευση των νέων τεχνολογιών.
Μια γενιά πολιτικών που θα διοικούν με γνώμονα την ανταπόκριση του πολίτη και όχι την επιβολή της απαγόρευσης και που θα αγνοούν την έννοια του προσωπικού τους πολιτικού κόστους.
Χρειαζόμαστε μια νέα γενιά πολιτικών, που: θα επιδιώξει να προσφέρει μεγαλύτερο βαθμό ασφαλείας στους πολίτες. Που θα περιορίσει τους κοινωνικούς αποκλεισμούς. Που θα εδραιώσει το δικαίωμα του καθενός ν' ανέβει τις διαφορετικές κοινωνικοοικονομικές βαθμίδες. Που θα επιδιώξει να καταστήσει οικονομικό σύμβουλό της τον αυτοδημιούργητο άνθρωπο, θα επιβραβεύσει τη γρήγορη επιτυχία της ατομικής προσπάθειας. Μια γενιά που θα ερεθίσει το αίσθημα της συλλογικότητας του εργαζόμενου. Που θα επιδιώξει να συνταιριάξει την ανταγωνιστικότητα με αισθήματα αλληλεγγύης και να εξισορροπήσει την ιεραρχία της παραγωγής με το συναίσθημα της ομάδας. Μια νέα γενιά πολιτικών που θα δώσει στον ελληνικό λαό ένα βιωμένο όραμα, θα χαράξει μαζί του τους δρόμους και θα καθορίσει τους τρόπους για να συνενωθεί το παγκόσμιο δυναμικό του. Μια γενιά που θα βάλει στόχο της να ενυπάρξει στις μεγάλες πολιτικές οντότητες της νέας εποχής, μια ισχυρή οικουμενική Ελλάδα για το έθνος μας και τον υπερούσιο πολιτισμό μας, γιατί οι σημερινοί πολιτικοί ταγοί είναι απάτριδες οι περισσότεροι.
Χρειαζόμαστε μια νέα γενιά πολιτικών, η οποία θα οραματιστεί τον ελληνικό λαό ελαύνοντα στο προσκήνιο της ιστορίας και όχι απερχόμενο. Μια γενιά που θα έχει το θάρρος της απεμπλοκής απο τις καθιερωμένες δομές και ιδέες. Χρειαζόμαστε μια νέα γενιά πολιτικών το συντομώτερο δυνατόν για το καλό της χώρας, προκειμένου να οικοδομήσει μια δημοκρατική Πολιτεία , μια νέα ελπίδα, μια νέα ελληνική και οικουμενική κοινωνία, που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του παγκόσμιου Ελληνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου