Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Το Συνέδριο τελείωσε. Κατάλαβε κανείς τίποτα;


Από  το  http://hassapis-peter.blogspot.com

Φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, τελείωσε το συνέδριό σας, αλλά, μας συγχωρείτε, δεν καταλάβαμε τίποτα. Τελικά θα συνεργαστείτε με το ΠΑΣΟΚ ή όχι;

Φυσικά αυτό το ερώτημα που για σας είναι θέμα πολιτικής επιβίωσης και για το οικονομικό κατεστημένο άγχος, για μας, τους απλούς πολίτες είναι ένα καθαρά ρητορικό ερώτημα.

Εμάς τους απλούς πολίτες δεν μας ενδιαφέρει η πολιτική σας επιβίωση, ούτε αν θα συγκυβερνήσετε με το ΠΑΣΟΚ ή όχι. Εξάλλου τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει. Από τη στιγμή που δηλώσατε πίστη στο ολιγαρχικό πολιτικό σύστημα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας δεν διαφέρετε σε τίποτα από τους άλλους πολιτικούς σχηματισμούς. Όχι μόνο αυτό, αλλά συμβάλλετε και σεις με την πολιτική σας, στην ανάδειξη του συνθήματος «έξοδος από την κρίση» σε κυρίαρχη ιδεολογία. Αντί να προτείνετε λύσεις για έξοδο από την κρίση γιατί δεν καταγγέλλετε ότι η κρίση είναι τεχνητή. Ερωτώ. Τι κρίση προκαλέσαμε εμείς οι απλοί πολίτες που εργαζόμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ; Που ακριβώς χρωστάμε εμείς και προκαλέσαμε κρίση; Δηλαδή φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ανέχεστε να πληρώσουμε εμείς όλους αυτούς που έχασαν σε τοξικά επενδυτικά προϊόντα εδώ και στο εξωτερικό;

Φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχετε κανέναν πολιτικό λόγο, καμία επαναστατική πρόταση. Κάτι που να αλλάζει αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα.

Δεν μας νοιάζει λοιπόν με ποιόν θα συνεργαστείτε. Εκείνο που θέλουμε από εσάς, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, είναι, να συνεργαστείτε οπωσδήποτε, ακόμα και με το «διάβολο», με έναν όρο.

Το πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στη Βουλή θα είναι ο εκλογικός νόμος που θα καθιερώνει την απλή αναλογική. Τίποτε άλλο δεν ενδιαφέρει εμάς τους πολίτες. Αυτό θέλουμε να ακούσουμε από εσάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου