Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Η κατάντια της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας

Τι να πει κανείς. Όλα τα είχαμε δει, αλλά τόση απαξίωση του ίδιου του πολιτεύματος της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας δεν την είχαμε ξαναζήσει. Που ακούστηκε να αποχωρεί από τη Βουλή, η κυβερνητική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας, για να μην υποστεί μία κορυφαία εκδήλωση της δημοκρατίας που είναι ο έλεγχος από την πλευρά της αντιπολίτευσης με την πρότασή της για σύσταση «προανακριτικής» επιτροπής……………

Αυτή η πολιτική ενέργεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας αποτελεί, κατά τη γνώμη του γράφοντος, συνταγματικό πλέον πρόβλημα.

Δηλαδή με το ίδιο σκεπτικό αύριο, μία οποιαδήποτε κυβερνητική πλειοψηφία δεν θα δεχτεί ερωτήσεις ή επερωτήσεις, καταγγέλλοντας την αντιπολίτευση για πολιτικές σκοπιμότητες και στο τέλος τέλος γιατί να δεχτεί να συμμετάσχει σε μία πρόταση δυσπιστίας από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

 Τι να πει κανείς. Εκείνο που πλέον διαπιστώνεται και στο σημείο αυτό δυστυχώς επιβεβαιώνεται το blog αυτό, είναι ότι το πολιτικό σύστημα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, όχι μόνο έχει τελειώσει για τη χώρα μας, αλλά η παραπέρα διατήρησή του μόνο επιζήμια μπορεί να είναι για τον τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου