Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Ευθύνες για το έλλειμμα έχει μόνο η ΝΔ.


Αυτό αναφέρεται στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής. Πολιτικές ευθύνες λέει έχει μόνο ο κ. Παπαθανασίου και όχι ο κ. Παπακωνσταντίνου. Αυτό λέει το πόρισμα, πάει και τελείωσε. Κανείς στο εξής δεν έχει το «δικαίωμα» να διατυπώσει κάτι διαφορετικό και αν το κάνει θα υποστεί τις συνέπειες. Θα είναι παράνομος. Σε ότι αφορά τον τρόπο που ήρθε η υπόθεση ενώπιον....
της εν λόγω Εξεταστικής Επιτροπής, την όλη λειτουργία της και το πόρισμα στο οποίο κατέληξε, ακολουθήθηκαν πλήρως οι διατάξεις του ισχύοντος Συντάγματος, ο Κανονισμός της Βουλής και όλο το νομοθετικό πλαίσιο.

Κανείς δεν το αμφισβήτησε αυτό, ούτε η Νέα Δημοκρατία, η οποία απαξίωσε να λάβει μέρος (δικαίωμά της δυστυχώς), ούτε κανένα άλλο κόμμα. Μπορεί να μην αρέσει το πόρισμα, σε ορισμένους ή και σε πολλούς ακόμα, αλλά τι να κάνουμε, αυτά έχει η ζωή. Αυτά προβλέπει το ισχύον θεσμικό καθεστώς και αυτά τηρήθηκαν.

Και μην ακουστεί κανείς στο εξής να ξαναμιλήσει για ακροτελεύτιο άρθρο (120) του Συντάγματος κ.λ.π., γιατί το άρθρο αυτό επιτάσσει να προστατεύεται αυτό ακριβώς που έγινε. Δηλαδή να προστατεύεται το ισχύον Σύνταγμα, ώστε  να λειτουργεί ανεμπόδιστα, όπως ακριβώς λειτούργησε και στην παρούσα περίπτωση.

Κανένα απολύτως από τα συστημικά κόμματα δεν ακούστηκε ποτέ, ακόμα και τώρα, να λέει ότι πρέπει να αλλάξει αυτό το Σύνταγμα και αυτό το θεσμικό καθεστώς. Και γιατί αυτό; Μα γιατί συμφέρει όλα τα κόμματα αυτή η θεσμική κατάσταση. Μπορεί να μην συμφέρει το λαό, αλλά δεν κολλάμε σε λεπτομέρειες τώρα!!!

Άντε και σε άλλα με υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου