Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Η ΝΔ προσέρχεται στο φυσικό της μνημονιακό χώρο. Τι θα κάνει ο Καμμένος;;


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Γάννη Σαραντάκου στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, από τη Συγγρού έχει ήδη αποφασιστεί η πλήρης μνημονιακή στροφή της ΝΔ. Το κόμμα αποφάσισε να ακολουθήσει την προεκλογική τακτική του Ισπανού πρωθυπουργού Ραχόϊ, στο δρόμο προς την εξουσία, χωρίς προεκλογικές υποσχέσεις και με ισχυρή κριτική στην προηγηθείσα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Δύο από τα καινούργια στοιχεία που θα δούμε στο νέο πολιτικό λόγο της ΝΔ θα είναι:...

1) Η πλήρης παράδοση της ΝΔ στις επιταγές του μνημονίου. Ήδη στην επιστολή δέσμευσης που απέστειλε ο κ. Σαμαράς, εγκατέλειψε το βασικό επιχείρημα της επαναδιαπραγμάτευσης και στο συνέδριο του ΕΛΚ εγκατέλειψε και τον όρο τροποποίηση. Απεναντίας ο κ. Σαμαράς τάχθηκε, μπροστά στους συντηρητικούς ευρωπαίους ηγέτες,  υπέρ της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας!!!

2) Η στήριξη της σκληρής «γραμμής» των πλούσιων κρατών του ευρωπαϊκού Βορρά, περί λιτότητας και περιορισμού των κρατικών δαπανών. Βέβαια αυτή η πολιτική θα πλήξει τους Νότιους, αλλά αυτό είναι μια λεπτομέρεια.

Έτσι η ΝΔ προσέρχεται, μετά από την παρά φύση πολιτική που ακολουθούσε μέχρι τώρα, στο φυσικό της χώρο, αυτόν του μνημονίου. Επομένως, από τούδε και στο εξής θα αγωνίζεται πλέον και η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ για το ποιο κόμμα θα εκτελέσει καλύτερα το μνημόνιο.  Αφού λοιπόν έπεσε στην παγίδα που της έστησαν, είναι μαθηματικά βέβαιο (και κρατείστε το) ότι η ΝΔ θα ταυτιστεί με το ανάλγητο πρόσωπο του μνημονίου, ενώ το ΠΑΣΟΚ θα ανωνίζεται για ένα μνημόνιο με κοινωνικό πρόσωπο. Ποιος άραγε από τους δύο θα μακροημερεύσει στην εξουσία;

Ενδιαφέρον όμως έχει τι θα πράξει ο δηλωμένος αντιμνημονιακός βουλευτής κ. Καμμένος, δεδομένου ότι, απ’ ότι φαίνεται εκεί στη ΝΔ δεν υπολογίζουν πλέον και πολύ στη δική του παρουσία στο κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου