Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Η απόλυση μόνο δεξιών ΔΥ, θα βολέψει το ΠΑΣΟΚ;.


Μεγάλη ανησυχία αναπτύσσεται μέσα στο διαδίκτυο για απολύσεις μόνο δημοσίων υπαλλήλων φίλα προσκείμενων προς την Νέα Δημοκρατία. Εμείς δεν θέλουμε να πιστέψουμε κάτι τέτοιο, ούτε το υιοθετούμε. Όμως κάνουμε μια υπόθεση εργασίας. 
Ας υποθέσουμε λοιπόν, ότι το ΠΑΣΟΚ κρίνει με στενά κομματικά κριτήρια και αποφασίζει να απολύσει μόνο δημοσίους υπαλλήλους προσκείμενους στην Νέα Δημοκρατία. Αναρωτιόμαστε τότε, ποιος άραγε θα ωφεληθεί από αυτό;....


Αν λοιπόν συνέβαινε κάτι τέτοιο εκτιμούμε πως θα ωφελούνταν τα μέγιστα και τα δύο βασικά κόμματα του πολιτικού συστήματος  (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) και κυρίως το ίδιο το πολιτικό σύστημα και ειδικότερα:

1) Το ΠΑΣΟΚ:

α) Θα προστάτευε τη δική του εκλογική πελατεία και θα εξασφάλιζε την μη ανατροπή του,
β) Θα εξασφάλιζε τις ψήφους της εκλογικής του πελατείας, είτε για να επανεκλεγεί είτε να πέσει στα μαλάκά.
γ) Θα συσπείρωνε την κομματική του βάση τρομοκρατώντας με τον ρεβανσισμό της Δεξιάς.
δ) Θα εξασφάλιζε τζάμπα κομματικούς στρατιώτες που θα αγωνίζονταν με πάθος για να μην επιστρέψει η Δεξιά και χάσουν τη δουλειά τους.

2) Η Νέα Δημοκρατία:

α) Θα συσπείρωνε την κομματική της βάση.
β) Θα αύξανε τα ποσοστά της από εκείνους τους Νεοδημοκράτες που της έχουν τώρα ακόμα γυρισμένη την πλάτη.
γ) Οι ολιγάρχες της Νέας Δημοκρατίας, θα έβρισκαν τζάμπα ανέλπιστο κομματικό στρατό, μεταξύ των απολυμένων ΔΥ,  οι οποίοι με τις υποσχέσεις και την προοπτική επανόδου στην εργασία τους, θα προσέφεραν αυτοί και οι οικογένειές τους, αφιλοκερδώς τον αγώνα τους για να αποκτήσουν και πάλι δύναμη τα πολιτικά τζάκια της ΝΔ. Νομίζετε άραγε ότι νοιάζονται στην πραγματικότητα οι πολιτικές οικογένειες της ΝΔ για την τύχη δεξιών εργαζομένων;; Αν νοιάζονταν θα το απέτρεπαν να συμβεί τώρα πριν κάν συμβεί και όχι να τρέχουν δήθεν εκ των υστέρων..

Τελικά, η απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων,  με κομματικά κριτήρια, θα ήταν η τέλεια ευκαιρία για επίτευξη πολιτικής πόλωσης και επιβίωσης άνετα του θεατρικού πολιτικού συστήματος, με άγρια εκμετάλλευση των ονείρων και των αναγκών απλών  πολιτών.
Θα συμβεί άραγε κάτι τέτοιο;

Εκείνο μόνο που εμείς, από αυτό εδώ το blog έχουμε να πούμε προς όλους τους ΔΥ, είναι να μείνουν ενωμένοι και να αγωνιστούν όλοι για όλους. Μην αφήσουν τους εαυτούς τους να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης των πολιτικών ολιγαρχών και όργανα λαϊκού διχασμού.
Κανένας δεν πρέπει να φύγει από τη δουλειά του. Εκείνοι που τους εκμεταλλεύτηκαν για να πάρουν την ψήφο τους, εκείνοι θα πρέπει να φύγουν από τις θέσεις τους.

Και μην ξεχνούν ότι η εκτελεστική εξουσία χωρίς τους δημοσίους υπαλλήλους, είναι παντελώς ανίσχυρη.
Στα χέρια τους λοιπόν είναι να ασκήσουν βέτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου