Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Oλα στο ΚΚΕ.

Τα φορτώνουν όλα στο ΚΚΕ.


Το πολιτικό σύστημα κόπτεται δήθεν για διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων και άλλα ανέκδοτα για να περνάει η ώρα. Κάθε φορά όμως που αρχίζει μια τέτοια συζήτηση, το θέμα σκοντάφτει πάντα στο ότι το ΚΚΕ δεν δέχεται έλεγχο στα οικονομικά του και κυρίως δεν επιτρέπει να γνωρίζει ο λαός ποια άτομα το συνδράμουν οικονομικά. Γνωρίζει πολύ καλά το πολιτικό σύστημα ότι το ΚΚΕ θα αντιδράσει και έτσι φορτώνει πάντα στο ΚΚΕ την αδυναμία θέσπισης κανόνων διαφάνειας στα κόμματα, υποκρινόμενο ότι.....
δήθεν θέλει αλλά δεν μπορεί.

Το ΚΚΕ από την πλευρά του και για τους δικούς του λόγους, παρέχει με τον τρόπο αυτό, άθελά του, ηθική κάλυψη σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα για την αδιαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων.

Προχθές, η ΓΓ του ΚΚΕ κ. Παπαρήγα, επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των ανθρώπων που με κουπόνια δίνουν τη συνδρομή τους. Ποιος λοιπόν μπορεί να αξιώσει από το ΚΚΕ να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των ανθρώπων που το συνδράμουν οικονομικά; αν δεν θέλει να χαρακτηριστεί αντικομμουνιστής και φασίστας; Κανείς. Άρα και τα υπόλοιπα κόμματα λένε ακριβώς το ίδιο για τους δικούς τους οικονομικούς υποστηρικτές και η κατάσταση συνεχίζεται απαράλλαχτη.

Γι’ αυτό λέμε πολλές φορές, ότι η Αριστερά και κυρίως το ΚΚΕ, κόμμα απόλυτα συστημικό, αποτελούν τα ηθικά στηρίγματα του ισχύοντος πολιτικού συστήματος, παρά τις αντίθετες διακηρύξεις τους.

Αν ήθελε λοιπόν το ΚΚΕ, κάτι να αλλάξει σ’ αυτόν εδώ τον τόπο, πρώτο αυτό θα έπρεπε να ζητά επιτακτικά την πλήρη, μέχρι και το τελευταίο ΕΥΡΩ, οικονομική διαφάνεια των ελληνικών κομμάτων και να μάχεται γι’ αυτό. Όμως θέλει;

Σε ότι αφορά τώρα τα δύο κόμματα εξουσίας (ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία), εμείς τα καλούμε, να πάψουν να χρησιμοποιούν την άρνηση του ΚΚΕ ως πρόσχημα,  για να αναβάλουν τη θεσμοθέτηση διαδικασιών οικονομικής διαφάνειας και οικονομικού ελέγχου των κομμάτων και των κομματικών στελεχών.
Η κατάσταση δεν πάει άλλο. 
Ας προχωρήσουν και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στο λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου