Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

κ. Παπανδρέου, οι υπογραφές των Ελλήνων δεν σου αρέσουν;;;

κ. Παπανδρέου, οι υπογραφές των Ελλήνων δεν σου αρέσουν;


Όπως είναι γνωστό το «δημοκρατικότατο» Σύνταγμά μας δεν προβλέπει την συμμετοχική δημοκρατία. Για παράδειγμα δεν προβλέπει τη συλλογή κάποιου αριθμού υπογραφών προκειμένου να διενεργηθεί, για παράδειγμα, ένα δημοψήφισμα, ακόμα και αν το θέλει το σύνολο του λαού. Απεναντίας, το δημοψήφισμα είναι και αυτό αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού. Και φυσικά ποτέ δεν έχει γίνει.

Προχθές ακούσαμε τον πρωθυπουργό μας να αναλαμβάνει σταυροφορία για.....
τη συλλογή ανά την Ευρώπη, ενός εκατομμυρίου υπογραφών ευρωπαίων πολιτών, προκειμένου να τεθεί το θέμα των ευρωομολόγων στο συμβούλιο κορυφής. Δηλαδή σε δουλειά να βρισκόμαστε. Άσε που το θέμα αυτό ουσιαστικά τέθηκε στο περιθώριο του συμβουλίου κορυφής από τον κ. Γιουνκέρ και απορρίφθηκε ήδη μετ’ επαίνων. 

Όμως αναρωτιόμαστε που απευθύνεται άραγε ο κ. πρωθυπουργός;

Πρώτον, αν δεν κάνουμε λάθος η χώρα μας έχει κάποιο δικαίωμα veto, ή δεν το έχει πλέον; Αφού λοιπόν έχει αυτό το δικαίωμα, γιατί δεν το βάζει στο πρώτο θέμα που θα τεθεί προς απόφαση, αν δεν μπει ταυτόχρονα και θέμα ευρωομολόγων, αλλά τάχατες, αναλαμβάνει ο κ. πρωθυπουργός πρωτοβουλία για συλλογή υπογραφών; Γιατί, για παράδειγμα δέχεται την αλλαγή της συνθήκης της Λισσαβόνας, χωρίς να βάζει θέμα ευρωομολόγου; Και θα μπορούσε όχι μόνο να βάλει veto για να συζητηθεί απλά το θέμα, αλλά ακόμα και για να γίνει αποδεκτό, διαφορετικά να τιναχθεί η ΕΕ στον αέρα; Και  

Δεύτερον, δεν βλέπουμε τον κ. Παπανδρέου να έχει την ίδια ευαισθησία για τον ελληνικό λαό. Συγκεκριμένα δεν τον έχουμε ακούσει ποτέ να ανακοινώνει ότι θα εισαγάγει και στη χώρα μας θεσμούς συμμετοχικής δημοκρατίας, όπως αυτό της συλλογής υπογραφών των Ελλήνων πολιτών προκειμένου να διενεργηθεί για παράδειγμα κάποιο δημοψήφισμα.  

Τι ψάχνουμε κι εμείς τώρα; ε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου