Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

«Θα κάνετε ή όχι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων;»

κ. Παπανδρέου: «Θα κάνετε ή όχι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων;»


Από όλες πλέον τις πλευρές του καθεστώτος (πολιτικοικονομικής ελίτ και καθεστωτικών ΜΜΕ) έρχονται έντονα τα μηνύματα ότι επίκειται μεγάλος αριθμός απολύσεων από τον ευρύτερο και στενότερο δημόσιο τομέα.

Είναι επόμενο όλοι οι άνθρωποι που εργάζονται στο δημόσιο να είναι πλέον ανήσυχοι, καθόσον έχουν προγραμματίσει τη ζωή τους με βάση ακλόνητα δεδομένα και συνταγματικά προστατευμένα δικαιώματα. Όμως πρώτος ο κ. Πάγκαλος, αν θυμάστε,  είχε πει σε ανύποπτο χρόνο, ότι με βάση το Σύνταγμα, ο μόνιμος δημόσιος υπάλληλος απολύεται εφόσον....
καταργηθεί η οργανική θέση του. Και πράγματι αυτό προβλέπει το Σύνταγμα. 

Επομένως, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι ανάστατοι, γιατί κανείς δεν είναι πλέον βέβαιος για το ποιες θέσεις, υπηρεσίες, οργανισμοί και ΔΕΚΟ θα καταργηθούν.

Εξ αιτίας όλων αυτών η ΑΔΕΔΥ (αλήθεια που ήταν τόσο καιρό;), προγραμματίζει 24ωρη απεργία (για την τιμή των όπλων λέμε εμείς) για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου. Γιατί άραγε δεν την έκανε τώρα;

Πάντως, οφείλουμε να πούμε ότι, κάλεσε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να απαντήσει τώρα, αν πρόκειται να γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ή όχι μετά τις εκλογές.

Εμείς, συνιστούμε στους δημοσίους υπαλλήλους να πάνε στις κάλπες τη δεύτερη Κυριακή και να στείλουν το δικό τους αντιμνημονιακό μήνυμα, τώρα όσο είναι νωρίς, διαφορετικά μετά θα είναι αργά για τη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου