Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Τα λάθη του ΛΑΟΣ

Σε δεινή θέση ο ΛΑΟΣ.


Στο χωριό μας λένε ότι «το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται». Το έχουμε ξαναπεί.  Όταν ένα κόμμα δεν έχει σταθερή πολιτική γραμμή και σταθερές πολιτικές θέσεις, αλλά προσπαθεί με πολιτικές κυβιστήσεις και πολιτικά ευφυολογήματα να παίξει ρόλο στα πολιτικά πράγματα, αυτό το κόμμα δεν έχει κανένα πολιτικό μέλλον.

Ο ΛΑΟΣ διέπραξε πολλά λάθη και πολλές κυβιστήσεις στο παρελθόν. Δεν πρέπει κατ’ αρχήν να ξεχνάμε ότι ζητούσε από τον Αντώνη Σαμαρά,....
μόλις έγινε αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, να μην συναινέσει στην εκλογή του κ. Παπούλια και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, μέσα σε λίγους μόλις μήνες από τις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου. Έπειτα ζητούσε δημοψήφισμα για τους λαθρομετανάστες κ.λ.π.  Και ξαφνικά έκανε στροφή 180ο και αποφάσισε να το παίξει εξαπτέρυγο του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να τεθεί η χώρα υπό διεθνή κατοχή. 

Σήμερα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν ότι χειρότερο θα μπορούσε να του τύχει. Βλέποντας αφενός το μάταιο της προσπάθειας να κατεβάσει δικούς του συνδυασμούς, κάτι που θα τον εξέθετε εκλογικά και θα αποτελούσε ταφόπλακα στην πολιτική του παρουσία και αφετέρου ότι έχει ενταχθεί στη συνείδηση του λαού στο στρατόπεδο των υποστηρικτών του μνημονίου, αποφάσισε, αξιοποιώντας και την προβολή από τα ΜΜΕ που του χαρίζει η άρχουσα τάξη, να το παίξει μπαλαντέρ και να εμφανίζεται αυτόκλητος υποστηρικτής ξένων υποψηφιοτήτων, προκειμένου το βράδυ των εκλογών να εμφανιστεί ως ο εγγυητής της ενότητας και η συγκολλητική ουσία της Κεντροδεξιάς παράταξης.

Όμως για κακή του τύχη δεν του βγαίνει ούτε αυτό το σενάριο. Στη Θεσσαλονίκη οδηγήθηκε στην έξοδο και δεν θα «παίξει» μαζί με τον βέβαιο νικητή των εκλογών Π. Ψωμιάδη. Στην Κρήτη συζητιέται να κατεβάσει δικό του υποψήφιο αλλά και εδώ τα πράγματα έχουν κολλήσει. Στην Αττική, ενώ είχε αποφασίσει να κατεβάσει κάποιο δικό του στέλεχος για υποψήφιο, τελικά προσφέρει αυτόκλητα στηρίξεις σε ανθρώπους του Κεντροδεξιού χώρου που δεν τις δέχονται. Στον Πειραιά όπου θα μπορούσε να παίξει πολιτικά πίσω από ένα αξιοπρεπές  ποσοστό του κ. Μαντούβαλου, ατύχησε.

Όλα αυτά λοιπόν δείχνουν το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο ΛΑΟΣ, αφού αποτυγχάνει να κερδίσει ακόμα και σε εντυπώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου